Academia Titi Aur – Conducere Defensivă

0
1139

E posibil să nu vă fi spus acest lucru până acum, dar eu iubesc foarte mult mașinile și motocicletele. Ador să ascult sunetul motoarelor și îmi place foarte mult să merg la curse.

Nu am reușit să mai ajung de câțiva ani buni la nicio cursă de MotoGP dar asta nu înseamnă că ratez cursele când se desfășoară – sunt lipită de ecranul televizorului și respir numai pe linia dreaptă din fața boxelor. La fel pățesc și când este vorba de probele de raliu sau formula 1.

Când am auzit că urmează să merg la Academia Titi Aur pentru a participa la cursul de Condus defensiv, modul 1, vă dați seama că am fost super fericită! Este un vis de-al meu de mai mulți ani și în sfârșit managerul meu a avut grijă să mi-l împlinească.

Așa că, duminica dimineața la 9.00 m-am prezentat la Academia Titi Aur. Am intrat în sala în care se mai aflau 20 de persoane. Am fost numai doua femei în toată clasa.

Trainerul nostru principal a fost domnul Florian Popescu.

A intrat, s-a prezentat și a început să vorbească … și sincer vă spun că nu știu unde au zburat orele. Am primit atât de multă informație folositoare încât am simțit la un moment dat nevoia să îmi notez de frică să nu uit ceva.

Ni s-au explicat situații clare din trafic și ce înseamnă de fapt să conducem defensiv – pot doar să vă spun (restul vă recomand să aflați mergând la curs) că diferența o face viața voastră și a celor dragi.

Partea teoretică a durat cam 4 ore pline, pe care după cum vă spuneam, nu le-am simțit când au trecut. După prânz ne-am împărțit în trei grupe și am început atelierele practice.

Grupa mea a început cu frânarea în regim de urgență și am văzut diferența dintre o mașina cu ABS și una fără … wooow … nici nu vă puteți da seama cât de important este acest sistem și ce contribuție are la salvarea vieților pe sosea.

Nu mă mai urcasem la volan de ceva timp dar trainerii au avut mare răbdare cu mine și mi-am revenit repede.

După frânare am trecut la derapaje: wooow acolo a fost superb!! Aș mai fi dat 100 de ture dar din păcate timpul era limitat. Senzația a fost fantastică – de lipsa de control dar în același timp erai obligat să reacționezi foarte repede, altfel ajungeai în câmp. Trainerul nostru Lucian a fost “vinovatul” care ne-a fost alături în testarea reflexelor și cunoștințelor dobândite în partea teoretica. A fost peeerrrfect!!!!!!!!!!!

Al treilea atelier a avut legătură cu gestionarea situațiilor de urgență atunci când ne aflăm în mașină: ne-am răsturnat și ne-am izbit de obstacol fix. Pot să vă spun că trainerul Florian Popescu a reușit să ne facă pe toți să ne gândim de două ori în trafic și să conștientizăm ce impact are fiecare acțiune de-a noastră cu adevărat.

Nu plecasem cu ideea să scriu despre această experiență dar mi-am dat seama cât de important este acest curs și ce impact are asupra oamenilor.

Consider că ar trebui să fie obligatoriu la terminarea școlii de șoferi un curs ca acesta de la Academia Titi Aur.

M-am bucurat foarte mult să văd oameni tineri și dedicați, care vorbesc din suflet și care își cunosc meseria foarte bine.

Mi-am dat seama cât de importanți sunt acei km pe care îi adăugam noi peste viteza legală, cu nepăsare. Știți ceva? Nu e vorba despre amendă sau ridicarea permisului, nu este vorba despre: “mie nu mi se va întâmpla, ca eu sunt atent și vigilent”, este vorba despre viață și moarte. Știați că la o viteza de 50 km la ora dacă vă luați ochii de la drum pentru numai 2 secunde, ați călătorit 30 m în blind, fără să vedeți nimic?

Sunt lucruri pe care poate le știți, dar credeți-mă că atunci când ești în mașină și știi că urmează să te izbești de ceva, deși știi că viteza e mică și că ești în deplină siguranță, tot ai un gol în stomac, iar pulsul, pulsul crește instinctiv.

Vă recomand să mergeți la cursul de Conducere Defensivă Nivelul 1.  Mulți zic că e scump, poate … dar viață voastră nu are preț.

Aveți parte de o echipă de profesioniști și de o experiență de neuitat.

Le mulțumesc tuturor trainerilor pentru ceea ce am trăit acolo și abia aștept să mă reîntorc și să vă povestesc mai multe.

Până atunci… Follow your H.E.A.R.T.

LEAVE A REPLY