Apa și sănătatea

0
584

Apa și sănătateaSăptămâna trecută am început să vorbim despre obiceiuri alimentare sănătoase. Vă povesteam cât de importantă este hidratarea. Ei bine, m-am decis sa-i dedic un articol special.

Am fost weekendul trecut la mare și a fost foarte cald. În loc să văd peste tot oameni cu sticle de apă și stând la umbră în siguranță, îi vedeam leșinând pe capete de la cel mai mic la cel mai mare, pentru ca se încăpățânau să fure tot soarele și înlocuiau apa cu bere (deși pare ciudat, Berea deshidratează).

Așa că m-am hotărât să vă dau cel puțin 10 motive pentru care este foarte bine să beți apa, și o să începem cu cel mai important.

Dacă nu bei apa, mori!

Cam asa ceva. Nu poți să supraviețuiești mai mult de o săptămână fără apă. Ai șanse mult mai mari fără mâncare decât fără apă.

Apa îți ajută rinichii.

Corpul nostru are în el destule toxine care trebuiesc a fi eliminate, iar unii dintre cei mai buni apărători ai noștri sunt rinichii. Condiția care trebuie îndeplinită ca acest lucru să se întâmple este să bem suficientă apă pentru a le asigura o bună funcționare. Dacă nu, apar pietrele la rinichi și numai cine a avut știe ce dureri îngrozitoare provoacă.

Apa ajută la prevenirea cancerului.

Studiile spun că un consum regulat de apă poate reduce apariția cancerului de colon cu peste 45 %. Eu zic că merită încercat.

Apa ajută la pierderea kg nedorite.

Știu că o să sune ciudat dar se pare că atunci când simțim că ne e foame, de fapt, de multe ori, ne este sete. Hidratarea corespunzătoare ne ține apetitul sub control.

Apa îți face pielea să strălucească.

O piele hidratată este o piele fermă și frumoasă. Apa ajută la refacerea celulelor și la menținerii temperaturii corporale prin transpirație.

Apa curăță sistemul digestiv.

Exact despre asta vă povesteam eu săptămâna trecută. De paharul cu apă pe stomacul gol este vorba, și nu numai. Dacă nu bem apă suficientă bacteriile nu ies din corp (prin urină și transpirație) și de aici pot apărea o mulțime de probleme.

Apa previne durerile de cap.

Una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor de cap este deshidratarea. Așa că încercați când vă doare capul să beți apă.

Apa reduce durerile articulare.

Hidratarea este responsabilă și pentru sănătatea articulațiilor noastre. Beți suficientă apă și o să vă păstrați cartilagiul moale și hidratat.

Apa te ajută sa îți crești performanțele.

Mușchii noștri conțin până la 75% apa. Deshidratarea poate duce la stări de oboseala, tremur, stări de slăbiciune și amețeală afectând sănătatea. Consumul suficient de apă asigură o creștere a performanței atât de plan personal și sportiv cât și pe plan profesional.

Apa influențează starea de spirit.

Se pare că este adevărat … Nivelul de hidratare din corp este și el unul dintre factorii care ne influențează starea de spirit. Studiile arată că oamenii deshidratați sunt mai arțăgoși și mai confuzi.

Așa că pentru a avea o minte limpede și o viață fericită și sănătoasă beți mai multă apă.

Sper că măcar unul dintre argumentele de mai sus v-au convins cât de important este să bei apă și câte probleme apar dacă nu ținem cont de ea.

Beți cel puțin 2l de apă pe zi și nu uitați să vă protejați capul de soare.

Până data viitoare …

Follow your H.E.A.R.T!

SHARE
Articolul anteriorMotivația
Articolul următorDorsalgia Acută și Ozonoterapia

LEAVE A REPLY