Atacul de panică și ozonoterapia

0
500
Atacuri de PanicaDupă cum vă povesteam și în articolul de săptămâna trecută, stresul este principalul factor de îmbolnăvire din zilele noastre afectând sănătatea. Mediul înconjurător este unul foarte solicitant și pentru a face față cerințelor din ce în ce mai mari, ne simțim obligați să fim mereu în alertă, în competiție cu noi și cu ceilalți. Aceste lucruri sunt foarte obositoare pentru creier nostru.

Pare-se că în viitorul apropiat anxietatea o sa fie cea mai serioasă problemă de sănătate a generațiilor următoare. Pe termen lung, starea de anxietate generalizată duce la scăderea calității vieții, la izolarea subiectului de prieteni, societate și nu în ultimul rand, duce la îmbolnăvirea organelor prin supunerea la un stres continuu și presiuni.

Cea mai frecvență manifestare a acestei stări de agitație este atacul de panică. Numai cine nu a avut atac de panică nu se înfiorează la auzul numelui acestei tulburări. Atacul de panică nu este în sine o boala ci practic face parte dintr-o serie de manifestări ale stării de anxietate generalizate. Atacul de panică poate sa fie un episod efemer în viața unui om și să apară strict legat de o situație stresantă în care se află subiectul, sau poate să se repete și să apară fără un motiv evident.

Pentru cel care trece prin asta este îngrozitor. Simte că moare de fiecare dată și nimic nu te îngrozește mai tare decât gândul că o să revină. Începi să fugi de situațiile în care ai mai pățit-o și începi să-ți decupezi viața, să o pui în așteptare.
Simptomele sunt foarte variate și neplăcute iar cel care trăiește această experiență are senzația că viața sa este pusă în pericol. Acestea pot fi:

 • palpitații, bătăi puternice ale inimii
 • transpirații
 • valuri de căldură sau de frig
 • amorțeală, furnicături în corp
 • tremurături sau frisoane
 • senzație de sufocare / nod în gât
 • respirație îngreunată sau senzația de tăiere a respirației
 • presiune, disconfort sau durere în piept
 • greață, diaree sau alte probleme cu stomacul
 • senzație de amețeală, de rău, de pierdere a echilibrului sau de leșin
 • senzația de a fi în afara corpului sau senzația că ceea ce se petrece este ciudat, neobișnuit
 • teama de a muri, de a pierde controlul sau de a înnebuni.
De obicei, oamenii care trec prin asa ceva, își fac o tonă de analize și culmea e că toate se încăpățânează să rămână în limite normale.

Exista o veste buna și una rea … Vestea bună este că aceste atacuri se vindecă. Vestea rea este că e foarte foarte greu și deși terapia ajută, medicamentația la fel, singurul artizan al vindecării complete ești tu! Mda, știu … total neplăcut și greu!

Primul pas foarte complicat dar care practic îți câștigă jumătate din luptă este să înțelegi că nu trebuie să eviți panica, să fugi din calea atacurilor. Da, poate că le amâni pe moment dar pe termen lung panica se cronicizează afectează sănătatea și ai șanse mari să-ți distrugi viața. Este foarte important să o conștientizezi, să o observi, să o accepți și să nu o mai lași să escaladeze.

O metodă nouă și foarte eficientă împotriva atacurilor de panica este ozonoterapia. La asta nu v-ați fi gândit, nu? Sincer nici eu … dar funcționează excelent.

Sunt persoane care nu doresc să ia medicamente și care evită mersul la psiholog și vor să lupte singuri cu această stare neplăcuta. Ce face ozonul? păi în primul rând relaxează, induce o stare de bine care contribuie la starea generală a omului, fără să bagi un pumn de pastile în fiecare zi, este ca și cum te duci la munte pentru o doza de aer proaspăt.

La ce mai este bună ozonoterapia

Iți dă energia de care ai nevoie să mergi mai departe, pentru că aceste atacuri te secătuiesc de orice resurse ai. Ozonoterapia te ajută să te destinzi, să dormi mai bine, să iți acumulezi forța să poți să combați atacurile cu o minte odihnita.

Partea bună este că ozonoterapia nu are efecte secundare și poți să faci pe termen lung, începând cu o cură intensivă care să te ajute să depășești momentul critic, după care să faci ședințe de întreținere și să poți să-ți menții starea de bine.

Ozonoterapia este o șansă în plus să-ți vezi de viață și să nu pui punct la ceea ce-ți place. Merge foarte bine cu psihoterapia și ajută la menținerea unei stări de bine care se generalizează. Ozonoterapia lucrează în tot corpul, ajută fiecare organ în parte să funcționeze cât mai bine și să reducă orice inflamație.

Pacientul doamnei dr. Patrugan Clara a scăpat de atacurile de panica după 3 luni de tratament, frecvența atacurilor a început să scadă după primele doua săptămâni de tratament. Tratamentul nu trebuie întrerupt când te simți mai bine ci trebuie continuat cu o cură de întreținere chiar dacă cu o frecvență redusă.

Atacurile de panică sunt foarte neplăcute, supărătoare și nu trebuiesc neglijate. Chiar dacă nu pun viața în pericol, pe termen lung duc la scăderea calității vieții, ba chiar la îmbolnăvire.

Aveți grijă de voi și nu lăsați nicio idee neexplorată. Ozonoterapia are foarte multe utilizări minunate și este absolut extraordinar să le descopăr în fiecare caz în parte.

Până data viitoare …

LEAVE A REPLY