Chiropraxie și osteopatie. Episodul 1: Nu plânge, Lavi!

0
1043

Inițial gândisem acest articol să fie cât mai „profi” și să conțină cât mai multe detalii și informații pe care eu le consideram prețioase. Acesta era planul meu până să mă duc la terapie. Acum situația s-a schimbat.

 

Mi-am adus aminte ca eu vă promiteam aici, pe acest blog, informații bazate pe experiența personală.

 

Chiropraxia și osteopatia nu sunt foarte cunoscute deși nu cred că există om care nu are dureri de spate sau de oase.

 

Fie că este vorba de poziția în care lucrăm, fie că sunt alte probleme la mijloc, toți avem nevoie de puțin ajutor în această direcție.

La mine motivele sunt combinate. Dureri de mijloc, sciaticul îmi joaca feste, niște gâlme pe partea stângă din cauza cărora cea mai fină atingere mă face să lăcrimez de durere. Acestea erau cu mine de peste 3 ani și era din ce în ce mai rău …

 

Pe maestrul Gheorghe Cojocaru (Gelu sau sensei pentru prieteni) l-am cunoscut cu ceva timp în urmă când îmi doream să găsesc un loc aproape de casă unde să fac mișcare.

 

Așa am început să vin la sală și să practic Pangration (despre care o să vorbim în episoadele următoare).

 

La antrenament l-am văzut pe sensei “reparând” foarte mulți colegi care veneau cocoșați și după cinci minute (nu exagerez) de masaj osteopat și tehnici de chiropraxie se ridicau și făceau antrenament alături de noi.

 

Recunosc ca îmi era frică să ma duc și eu. Sensei Cojocaru nu este un bărbat tocmai micuț și mă gândeam că dacă pune mâna pe oasele mele fragile o să mă duc acasă în două pungi și o să facă lumea puzzle din rămășițele mele. Plus că îmi treceau toate durerile când se apropia de mine.

Până într-o zi când …

 

M-a văzut sensei că mergeam ca și căpitanul Hook și m-a pus să mă întind pe saltea. Ca să vă spun drept, fusesem la un botez, am dansat și ca o băbuță simpatică și agilă ce sunt, mi-am sucit soldul … nu vreți să știți ce dureri am căpătat.

 

Buuun .. dar să revenim la mine întinsă pe saltea.

 

La început am chițăit, că nu, că stai … că îmi trebuie o pauză. A ridicat sensei o sprânceana și mi-am înghițit argumentele.

Efectele Chiropraxiei asupra corpului

Crac, trosc, poc … steluțe verzi și o senzație de căldură în tot corpul. Cam așa a fost prima mea ședință de chiropraxie și osteopatie. M-am ridicat și nu-mi venea să cred. Puteam să merg.

Am vrut să mă duc la alergare alături de colegii mei dar sensei m-a prins de mână și m-a oprit spunând: “mai fată, dar de ce nu te ierți? Învață și tu să trăiești!“

 

Am plecat … recunosc că m-au bântuit ceva vorbele lui dar le-am pus undeva în “croc brain” și nu am vrut să le mai activez.

 

Săptămâna trecută m-am dus la antrenament și i-am zis că vreau să scriu pe blog despre chiropraxie și osteopatie și că vreau o ședință completă.

 

S-a uitat la mine și mi-a zis: “ok, hai la cabinet”. Eu, alpha ce sunt: “nu sensei, nu e nevoie, hai aici la sală“. Sensei: “esti sigură că vrei în public?“ Poaf … ”daaaa, nu am nicio problemă”. Mda, eu sunt tare cool (asta e pentru cei care nu mă cunosc).

 

Mă prezint la următorul antrenament, mă întind cuminte pe jos. Mă întreabă sensei ce mă doare, îi zic, și din acest moment s-a declanșat haosul.

 

Eu eram pregătită să înfrunt cu stoicism durerea, eram chiar relaxată (pe cât puteam) dar zău că nu eram pregătită pentru ce a urmat.

 

Sensei s-a apropiat de mine, m-a apăsat ușor pe spate și mi-a aplicat niște proceduri specifice medicinei alternative, mi-a tras coloana, mi-a deblocat centrii energetici și a lucrat de-a lungul meridianelor ca energia să circule peste tot. (vă invit să vă uitați la poze – ilustrează doar o parte dintre procedurile aplicate).

 

Până aici nimic fantastic, însă în timpul acestor proceduri, îmi spunea la ureche lucruri despre mine și despre trecutul meu pe care este inutil să vă spun că nu le știe nimeni și pe care până și eu am ales să le uit.

“de ce nu te ierți măi fată, nu înțelegi că trebuie să te ierți?“

Am izbucnit în plâns. Da, eu, eu aia cool. De față cu toți. Mă zguduiam din tot corpul și zău că nu știam exact de ce plâng. Pentru ceea ce mi-am adus aminte, plâng pentru că avea dreptate, plâng de mila mea, plâng de fericire că am început să conștientizez, habar nu am … doar că eliberarea nu venise numai pe plan fizic ci și pe psihic.

 

Fiecare tensiune pe care o simțim în corpul nostru pleacă dintr-o frică pe care o avem sau din felul în care ne judecam pe noi și pe ceilalți.

 

Acolo, în timpul terapiei, sensei mi-a amintit ceea ce bărbatul meu îmi repeta zilnic și mă fac ca nu-l aud: că nu știu să mă relaxez și că am fost mereu prinsă în vâltoarea problemelor de orice natură, a frustrărilor și a fricilor.

 

Simțeam cum mă relaxez cu fiecare poc și trosc și cu fiecare lacrima sufletul mi se spăla.

 

Nu a fost nevoie să întreb de unde a aflat toate acele lucruri despre mine. Mi-am dat seama că dragul nostru corp, de care ne batem joc în fel și chip, ne știe povestea și o spune oricui știe și vrea să o asculte.

 

M-am ridicat ușor de pe saltea, am ieșit pe hol și am plâns încă cel puțin un sfert de ora. Nici nu mă gândeam că am atâtea lacrimi. Simțeam o căldură în tot corpul, mă luase cu amețeală și încă vedeam stele verzi.

 

Am mai stat 10 minute și ceața a început să se ridice, stelele au apus și căldura plăcută mi-a pus stăpânire pe corp. În seara aia am dormit ca un prunc.

 

A doua zi m-a sunat sensei să vadă cum mă simt. Perfect chiar. Mă simt alt om după o singură ședință. E clar că nu o să mă opresc aici, dar data viitoare ma duc la cabinet.

Ce tratam cu chiropraxia?

Afecțiunile tratate de această medicina alternativă sunt multiple: spondiloză cervicală, probleme locomotorii, sciatic, probleme de circulație, etc.

 

Ce aduce în plus maestru Gheorghe Cojocaru este că nu tratează doar simptomul (durerea) ci încearcă să te conducă la sursa problemei. Te face să te întorci în tine, să începi să te pui pe primul loc și să înveți să te iubești, să te ierți și să te accepți așa cum ești.

 

Vă recomand din tot sufletul să mergeți la el dacă sunteți pregătiți să vă vindecați (nu doar fizic) și dacă vreți cu adevărat acest lucru.

 

Gheorghe Cojocaru este mai mult decât un terapeut – este un mentor care te conduce și te ghidează ca să-ți stabilești propriul tău sistem de valori.
 
SHARE
Articolul anteriorAcneea Rozacee și Ozonoterapia
Articolul următorMotivația

LEAVE A REPLY