Necroza de cap femural și ozonoterapia

0
724

necroza cap femural și ozonoterapiaDin cauza job-urilor tot mai statice și a faptului că uităm să facem mișcare, durerile de spate au devenit parte din viața noastră. Tot în această categorie largă a durerilor de spate mai intră și durerea de sold. Foarte urâtă și păcătoasă. Una dintre cauzele frecvente ale durerilor de sold este necroza de cap femural.

Ce este această necroză de cap femural?

M-am documentat printre altele pe ortopediaonline.ro și am aflat următoarele:

“Necroza de cap femural este o cauză foarte frecventă a durerilor la nivelul șoldului și care în lipsa unui tratament adecvat duce la compromiterea definitivă a articulației soldului cu evoluție către artroză secundară“

După cum vedeți situația este foarte gravă și evoluția acestei boli este rapida și imprevizibilă.

Necroza de cap femural este de fapt un vas de sânge afectat la nivelul articulațiilor soldului. Din păcate aceste articulații au un număr limitat de vase care le transportă sângele și de aceea nu există altele care să suplinească munca vasului afectat.

Simptomul principal în necroza de cap femural este durerea, și încă una foarte puternică. Poate fi resimțită în mai multe zone cum ar fi: zona inghinală, fese și chiar poate să coboare spre genunchi. Pe măsură ce boala progresează durerile se intensifica și poate să intervină și schiopătarea și limitarea mișcărilor articulației șoldului.

Am vorbit despre necroză de cap femural, ce este și cum se manifesta, acum vă prezentam și cum se poate trata folosind ozonoterapia.

În urmă cu câteva luni a intrat și în cabinetul doamnei Dr. Clara Pătrugan un pacient cu diagnosticul de necroză bilaterală de cap femural. Durerile erau foarte mari și mișcări din ce în ce mai limitate, iar RMN-ul nu arăta deloc bine.

În urma evaluării situației și a relatărilor pacientului, Dr. Pătrugan Clara i-a recomandat un tratament combinat de ședințe cu infiltrații locale cu autohemoterapie majora.

Au fost necesare 30 de ședințe de infiltrații locale și 10 autohemoterapii majore pentru ca inflamația și durerile să dispară iar RMN-ul să evidențieze că afecțiunea regresează. Deși durerile au dispărut pacientul continuă să vină la tratamentul de întreținere folosit de ozonoterapie.

Necroza de cap femural nu este o afecțiune ușoara și superficială și din păcate din ce în ce mai mulți oameni suferă de această problema, iar recuperarea este tot mai grea și din cauza alimentației nesănătoase ce îngreunează timpul de răspuns și de refacere al organismului.

Tratamentul cu ozon (ozonoterapia) nu numai ca tratează dar și previne apariția altor afecțiuni și în același timp instituie o stare de bine și sănătate în organism.

Până data viitoare …

Follow your H.E.A.R.T.!

SHARE
Articolul următorVibrația vindecătoare

LEAVE A REPLY