Nutriția și sportul ca un mod de viață

0
829

Nutriția și sportul ca un mod de viațăIarna a trecut, primăvara aproape ca s-a dus și ea, iar Soarele ne face să vrem să scoatem mai repede din dulap hainele de vară. Toate bune și frumoase până aici, numai că majoritatea nu ne simțim tocmai în formă după sărbători și o prea lungă vreme de repaus.

Vrem să mergem la mare și să arătăm bine în costume de baie, vrem să punem pantalonii scurți și rochițele vaporoase dar din păcate, excesele culinare și lipsa sportului și-au spus cuvântul și abia mai încăpem în hainele de anul trecut.

Ce este de făcut? Un lucru clar NU este recomandat: să ne resemnam și să ne mai cumpărăm niște dulciuri sau junk food.

Evident că avem de ales dintre mai multe variante: să mergem la saloanele de remodelare, să ținem diete, să facem sport sau să ne găsim un plan personalizat care să ne asigure o modalitate cât mai sigură și mai sănătoasă de a scăpa de kilogramele în plus și de a ne crește calitatea stilului nostru de viață.

Eu i-am întâlnit pe Cătălin și pe Cosmin în cadrul unui workshop pe parte de nutriție pe care-l predau și recunosc ca m-au impresionat din prima cu noțiunile de alimentație sănătoasă pe care deja le stăpâneau și prin dorința fantastica de perfecționare. M-am bazat 100% pe aportul lor în curs și pe întrebările lor pertinente.

Deși nu am foarte multe kilograme în plus, cam 3-4 aș spune eu, în ultima vreme m-am simțit ieșită din formă și îmi doresc foarte mult să îmi tonific și să îmi întăresc mușchii.

Am început și eu ca alte 80% dintre femei: “de mâine merg la sală” și să fac în casă. Ei bine, această variantă pentru mine nu este una câștigătoare pentru că de una singură eu nu fac nimic – și recunosc acest lucru.

Așa că m-am decis să mă duc să lucrez cu Cătălin și cu Cosmin. Ei lucrează pe mai multe planuri. Amândoi sunt antrenori de fitness, tehnicieni nutriționiști cu o experiență cumulată de peste 10 ani în domeniu.

Nimic mai greșit pe lume decât să te duci tu singur, atotsuficient și atotștiutor în sală, să te apuci să lucrezi după ureche și să execuți exercițiile prost. Nu numai ca nu o sa ai niciun rezultat dar s-ar putea chiar să-ți faci rău. Cum nu te duci singur în sala de operații și începi să tai cu cuțitul de bucătărie, cam la fel este de preferat și în sala de fitness să te lași pe mâna unui expert.

Este foarte important să lucrezi holistic. Atât pe partea de nutriție cât și de sport și de odihnă. Nici latura psihologică nu este de neglijat pentru că majoritatea problemelor de greutate au și o rădăcină în psihicul nostru.

La prima întâlnire cu antrenorii mei am stabilit prioritățile mele și ceea ce-mi doresc să obțin, am setat împreună traseul și ne-am apucat de treabă.

Primul antrenament l-am avut cu Cătălin și am lucrat partea inferioara a corpului. Deși mi se părea că cerul se prăbușește și m-am miorlăit tot antrenamentul că nu pot și că mă doare, Cătălin a avut maaare răbdare cu mine, m-a încurajat și mi-a explicat că aceste exerciții sunt astfel gândite încât să nu am febră musculară ci să mă simt foarte bine și a doua și a treia zi. Ei bine, așa a fost.

A trecut prima săptămână și mă simt foarte bine și abia aștept să mă duc din nou.

Am terminat și jurnalul alimentar pe o săptămână și acum urmează să primesc și o dietă bazată pe principii alimentare sănătoase.

Atât Cătălin cât și Cosmin lucrează cu multă răbdare și calm, au grijă să înveți să respiri corect în timpul exercițiilor și să execuți fiecare mișcare așa cum trebuie pentru a obține efecte maxime.

Cătălin a experimentat chiar el aceste transformări ale corpului datorate unei diete echilibrate și sportului și nu în ultimul rând unei voințe de fier (puteți să vedeți singuri rezultatele în pozele de mai jos).

Cosmin a intrat în sală la vârsta de 16 ani și de atunci studiază nutriția și fitness-ul fiind dedicat 100% acestui stil de viață și caută să-și îmbunătățească în permanență forma fizică.

Cătălin Croitoru și Cosmin Gherman, cei doi coaches despre care vă povestesc, au început un proiect foarte frumos, BOOK A COACH, prin care oferă servicii complete și personalizate de slăbire, tonifiere și planuri de îmbunătățire a dietei și calității vieții. Mai multe detalii despre ei și despre Book a Coach găsiți pe pagina lor de facebook sau pe site-ul acestora: book a coach.

LEAVE A REPLY