Pot să mănânc cât vreau eu și să slăbesc?

0
604

Pot sa mananc cat vreau eu si sa slabescDacă “atât cât vreau eu” înseamnă cât mănâncă un hipopotam, răspunsul e NU.

Văd din ce în ce mai multe reclame și pe facebook și peste tot în care doamnele sunt încurajate să calce pragul așa-numitelor clinici de slăbit (și aici nu mă refer la medicii nutriționiști care activează în Spitale și Policlinici ci la autosuficienții care consideră că terminarea unui curs de 1 lună și citirea a 2 cărți, dețin secretele lumii), care le promit că vor slăbi mâncând tot ce le place, cât le place și mai ales fără efort.

Stai acasă, te odihnești, mănânci cât te ține burta – și o să te țină din ce în ce mai mult, pentru că stomacul nostru are calitatea să-și modifice dimensiunile – și fără să faci nimic o să slăbești.

Vin și se lauda cu poze înainte și după … foarte frumos! Evident există combinații de alimente care sporesc arderile și te ajută să “te tragi” cum spunem noi. Problema este că dacă nu dublezi cu puțina disciplină, moderație și sport, pe termen lung rezultatele sunt dezastroase.

Este așa de ușor să râdem de persoanele care fac eforturi reale să slăbească și să le aruncăm peste nas cu aroganță că folosesc o metodă proastă … a noastră e perfectă!!! La noi mănânci o balenă sau o balerină sau eu mai știu ce … după preferințe și uite ce șmecheri suntem noi …

Așa o fi … eu însă am învățat ceva în peste 10 ani de practică și foarte multe doamne și domni care mi-au trecut pragul: NU există o rețetă unica, pe care sa o dai tuturor. NU poți aplica aceleași principiu pentru mai mult de o persoana din cauza contextului intern și extern al persoanei. Mai bine de atât .. același regim poate să funcționeze într-o anumită perioadă pentru o persoană, iar în altă perioadă să nu aibă efect deloc.

Știți de ce? Pentru că dragul nostru corp își modifică compoziția chimică și felul în care se manifestă în funcție de factori interni și externi. Când aceștia se modifică, se schimbă și felul în care el reacționează. Ca și la răceală – când ai sistemul imunitar scăzut, bolile te prind mai ușor. La fel este și cu regimurile.

Eu consider că dacă vrei cu adevărat să ai un corp cât mai frumos și o stare de sănătate cât mai bună, trebuie efort. Efort să te cunoști mai bine, efort să te mobilizezi să faci sport în fiecare zi sau să-ți gătești. Îți trebuie determinare, disciplină și perseverență.

Dacă cineva crede că poate să slăbească mâncând orice și oricând și fără să facă nimic – clar trebuie să se îndrepte spre acele locuri distopice și acolo să rămână. Eu nu aș putea lucrez cu așa o persoană.

Corpul îți trimite niște semnale, te strigă și te învață cum să ai grija de el dar tu trebuie să înveți să-l asculți.

Mintea ta poate să-ți fie cel mai bun aliat sau cel mai de temut dușman.  Alegerea taberei în care se află ține de ține și de cum vrei tu să procedezi.

Sportul și alimentația merg mână în mână. Nu poți să ai tot ce e mai bun fără o abordare holistica. Mintea, trupul și Spiritul tău sunt toate implicate în viața ta de zi cu zi.

Fără efort … pe bune?? Ați văzut voi performanță în orice domeniu vreți voi fără efort?? Eu sincer nu am văzut. Dar am văzut lacrimi de epuizare, de durere și de frustrare .. și am văzut rezultate fabuloase pentru cei care s-au ridicat, s-au scuturat și au mers mai departe.

Scopul vostru nu trebuie să fie să slăbiți până duminică 5 kg ca să încăpeți în rochia aia roșie și să poți să bagi în tine la nunta aia unde dai bani … ca na … ai dat bani. Scopul vostru trebuie să fie să vă găsiți echilibrul și o viață care să vă mulțumească. Să poți să mănânci orice dar cu cap și nu oricât. Trebuie să-ți ții pielea tonifiată și corpul tânăr.

Trebuie să învățați să vă antrenați atât corpul cât și mintea și să faceți o echipă, nu să fiți inamici.

Aceștia sunt oamenii care reușesc. Nu cei care caută totul să fie ușor și la îndeamnă. NU spun să vă supuneți la cazne și să vă automutilați ca să arați bine (orice ar însemnă asta) dar nici să vă așteptați ca totul să se întâmple fără concursul vostru.

Doamnele și domnii cu care lucrez au înțeles ca eu sunt doar un îndrumător. Ei sunt actorii principali și dacă reușesc să meargă pe acest drum este meritul lor.

Eu îi ajut să-și găsească puterea interioară și îi învăț cum să-și găsească echilibrul și să își asculte corpul.

Aș putea să fac și eu dosar cu poze înainte și după, cu cei care au ținut așa-zisele regimuri minune și care după doi ani sunt slabi și simpatici dar cu organismul dat peste cap. Dar nu o fac doar din respect pentru acești oameni care au înțeles care este de fapt Soluția.

Este loc sub soare pentru toată lumea și cu siguranță clienții mei NU ar putea lucra cu ei, așa cum nici clienții lor (în faza incipientă) nu ar putea lucra cu mine.

Cu mine nu doar slăbești, ci îți clădești un mod de viață cu care să fii fericit! Dar sub nicio forma în 10 zile. Cu mine lucrezi de la 3 luni în sus, chiar dacă nu ai de dat jos niciun kg.

Fiecare este răspunzător pentru alegerile făcute.

Follow your H.E.A.R.T.

LEAVE A REPLY