Puneți-vă oamenii pe primul loc!

0
567

HR Pill Puneti va oamenii pe primul loc !Am decis să scriu acest articol în limba română pentru că vreau să mă adresez exclusiv managerilor români. Cei din străinătate treaba lor ce fac, pe mine mă interesează în principal ce se întâmplă la noi.

Deși de câțiva ani bun trand-ul s-a schimbat și OMUL a fost adus în prim plan atât în campaniile de marketing cât și politicile și strategiile de HR, la noi totul se întâmplă exclusiv la nivel declarativ.La noi este încă la putere: “clientul nostru, stăpânul nostru” și “clientul are întotdeauna dreptate”.

Ei bine, nu este chiar așa. Clientul de cele mai multe ori habar nu are ce vrea și așteaptă de la noi, de la provider-i să îi citim gândurile și să transpunem în realitate fanteziile lui profane. Despre faptul că ar fi stăpânul nostru … nimic mai fals și chiar mă deranjează atitudinea această umilă și servilă pe care suntem puși să o afișăm mereu. Totul este legat de atitudine. Poate greșesc dar până la urmă este un schimb echitabil: clientul are o nevoie pe care eu i-o împlinesc, iar el mă plătește pentru serviciile mele. De ce trebuie eu să mă vad ca fiind servitorul lui și nu ca partenerul lui de afaceri? Pentru că asta cer angajatorii angajaților lor … păcat.

Revenind însă la angajator și angajați … dragii mei, cu siguranță vă dați seama ce greu este să găsiți oameni buni, pregătiți si devotați în ziua de astăzi, acest lucru se întâmplă dacă nu cumva dați vina non stop pe departamentul de recrutare că nu își face treaba și nu vă livrează talente pe bandă rulantă. Ar livra ei săracii, dar nu au de unde!Știu că ați auzit aceste lucruri de un milion de ori dar din păcate nu aplicați prea mulți. Angajații voștri sunt cei mai importanți pentru voi, pentru firmă. Dacă ei sunt fericiți și firma o să meargă brici.

Când ai pierderi și ți se pare că nu merg afacerile bine nu te duce să țipi la angajați, încercând să-i motivezi ca pe vite și să le spui că nu trag suficient, uită-te în prima oglindă și vezi ce faci greșit, unde i-ai frustrat, de ce vor să plece și de ce atmosfera de acolo este ca la înmormântare?

O companie sănătoasă este una veselă. Nu te supăra că îți auzi angajații râzând … nu stau degeaba, îți promit eu! Ba din contră … se simt bine împreună, abia așteaptă să fie acolo și să lucreze împreună, deci pentru tine.

Investește în ei! Arată-le că îți pasă! Cei care au înțeles că oamenii sunt cei mai importanți o duc bine. Gândiți-vă că stau acolo mai mult decât acasă și exact ca într-o căsnicie eșuată, dacă nu te simți bine vrei să stai cât mai departe de ceea ce îți face rău.

Oh, și încă ceva … aveți grijă ce lideri le puneți. E chiar atât de greu să găsiți niște conducători care să-i motiveze, să nu-i frustreze și care să poată să-i ridice?

Nu aveți? nu e nimic … FORMAȚI … sau vă e frică să faceți asta că peste doi ani vă vor lua locul?

Ieșiți din gândirea aceasta limitativă și luați decizii pentru oameni și prin ei.

Sunt multe de spus iar aceasta este doar o pastilă pe zi, însă tratamentul este de durată …

LEAVE A REPLY